top of page

STEMxx Chats Group

Public·48 members

Shqipëria Republika Çeke 2022 12 tetor 2023 Transmetim i drejtpërdrejtë


9 sht 2023 — ... Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 2022 7 shtator 2023 cz. more ▻ Udhëheqësit e. Per Xhejlin cdo mjet ose metode eshte e ...


o., prodhuesi i gomave Barum Continental, prodhuesi i enëve të kuzhinës Tescoma, prodhuesi i pajisjeve elektrike shtëpiake ETA, etj. Tregu shqiptar është i vogël për sa i përket numrit të konsumatorëve dhe fuqisë blerëse të tyre, megjithatë është premtues për të ardhmen. Për shitjen e disa produkteve, p. birrave, është tërheqës sidomos në sezonin turistik veror, kur shitjet rriten ndjeshëm. Veçanërisht prodhimi i energjisë së rinovueshme, si energjia diellore apo e erës, ka potencial të madh për investime private, duke pasur parasysh krizën aktuale të energjisë dhe rritjen e çmimeve të hidrokarbureve. Turizmi ose bujqësia janë shembuj të tjerë të potencialit investues. Këta sektorë mund të tërheqin më shumë investime private në të ardhmen, duke përfshirë investimet nga Republika Çeke. Megjithatë, shumë kompani të njohura çeke operojnë në treg nëpërmjet distributorëve vendas. Mund të përmendim kompani si Škoda Auto a. s., prodhuesit e birrës Budějovický Budvar s. p. (marka Budweiser), Plzeňský Prazdroj a. s. (markat Pilsener Urquell, Gambrinus), prodhuesi i shtretërve spitalorë LINET spol. s r. Kompanitë çeke, interes për agroturizmin dhe rritjen e agrumeve | Gazeta ShqipInfrastruktura e transportit (rrugët, hekurudhat, aeroportet), prodhimi, transmetimi dhe shpërndarja e energjisë, bujqësia, turizmi, mjedisi apo shëndetësia janë disa nga sektorët që investitorët e huaj shohin me interes në Shqipëri. Intervistë me Petr Vlk, Shefi i Zyrës Ekonomike dhe Tregtare, Ambasada e Republikës Çeke në ShqipëriZ. Importet nga Shqipëria konsistojnë në kabllo makinash, argjend, energji elektrike, këpucë lëkure, perime dhe fruta, si dhe veshje. Për sa u përket investimeve, nuk ka investime të rëndësishme çeke në Shqipëri ose anasjelltas. Cilat janë kompanitë më të mëdha çeke që operojnë aktualisht në Shqipëri dhe si e vlerësojnë ato tregun shqiptar? Nuk ka kompani të mëdha çeke të pranishme drejtpërdrejt në tregun shqiptar, e kam fjalën për kompani që kanë degët apo investimet e tyre këtu. LISTA E ÇEKISË TOMAS KOUBEK – AUGSBURG JIRI PAVLENKA – VERDER BREMEN JINDRISH STANEK – PLZEN JAKUB BRABEK – ARIS VLADIMIR SUFAL – UEST HEM DAVID DOUDERA – SLAVIA PRAGË TOMAS HOLES – SLAVIA PRAGË LADISLLAV KREJSHI – SPARTA PRAGË PATRICIO STRONATI – PUSHKASH JAROSLLAV ZELENI – SPARTA PRAGË DAVID UINTER – TORINO VASLAV SHERNI – VOLFSBURG ALEKS KING – UNION BERLIN ONDREI LINGËR – FEJNORD LUKAS PROVOD – SLAVIA PRAGË LUKAS SADILEK – SPARTA PRAGË MIHAL SADILEK – TUENTE TOMAS SOUÇEK – UEST HEM TOMAS ÇVANCARA – B. MYNSHENGLABAH ADAM HLOZEK – B. Secondary Archive – Manifesta 14 PrishtinaSecondary Archive është një platformë për artiste gra e vajza në Europën Qendrore dhe Lindore. Secondary Archive tregon historinë e artit në regjion mes lupës së gjinisë, nga periudha post-L2B e deri në ditët e sotme. Qëllimi i tyre është të hulumtojnë në debatet në zhvillim mbi gjininë, institucionalizmin, pa(barazinë), nënshtetësinë dhe aktivizmin feminist në një socializëm post-shtetëror. Kjo periudhë e mbuluar nga arkivi shtrihet në tre gjenerata: të ashtuquajturen neo-avant-garde e cila veproi në periudhën më të vështirë të regjimit komunist; gjenerata e dytë e cila del në pah në vitet ‘80-’90 të cilët kanë qenë dëshmitarë të rënies së komunizmit në fillim të karrierës së tyre dhe gjenerata e tretë e cila u rrit përgjatë ndryshimeve politike që kanë riformësuar faqen e Europës të së tashmes. Republika Çeke përgatitet për Shqipërinë, në çdo repart ka nga një… TomasPostuar: Shtator 3, 2023 | 14:15 Çekia do të presë skuadrën tonë kombëtare në datën 7 shtator, aty ku për të dyja ekipet është një ndeshje shumë e rëndësishme për objektivin “Europian”. Ajo që bie në sy nga lista, është prania e katër futbollistëve me emrin e njëjtë (Tomas), përkatësisht për çdo repart. Portieri Tomas Koubek, mbrojtësi Tomas Holes, mesfushori Tomas Souçek dhe sulmuesi Tomas Çvancara. Një rastësi e çuditshme te rivalët e grupit. Në lidhje me projektet e reja të infrastrukturës së transportit në Shqipëri, kompanitë çeke dëshirojnë të marrin pjesë me furnizimet e tyre teknologjike në ndërtimin e aeroporteve të rinj, duke përfshirë edhe pajisjet e kontrollit të trafikut ajror. Ato janë të gatshme të marrin pjesë edhe në ndërtimin e hekurudhave, duke furnizuar mjetet lëvizëse, ose sistemet sinjalizuese, si dhe në ndërtimin e rrugëve me ofrimin e sistemeve inteligjente të transportit. Cilët janë sektorët në Shqipëri që i shihni si më potencialë për tërheqjen e investimeve dhe pse? Ka shumë sektorë ku Shqipëria po modernizohet, p. infrastruktura e transportit (rrugët, hekurudhat, aeroportet), prodhimi, transmetimi dhe shpërndarja e energjisë, bujqësia, turizmi, mjedisi apo shëndetësia. Të gjithë këta sektorë marrin fonde, ose nga qeveria shqiptare, institucionet financiare të BE-së dhe ndërkombëtare, ose nga investitorë privatë. Aktualisht, tregtia çeko-shqiptare është në nivelin më të lartë historik, duke arritur në 135 milionë euro në vitin 2021, një rritje prej 50% nga viti në vit. Në vitin 2020, tregtia e ndërsjellë u kufizua për shkak të pandemisë dhe për këtë arsye, shumë dërgesa të planifikuara u shtynë deri në vitin 2021, megjithatë tregtia e ndërsjellë u rrit gjithashtu me 33% krahasuar me vitin 2019. Eksportet e Republikës Çeke në Shqipëri në vitin 2021 arritën në 63 milionë euro dhe importet nga Shqipëria, në 72 milionë euro. Kjo do të thotë se bilanci tregtar i ndërsjellë është në favor të Shqipërisë, sipas Zyrës Çeke të Statistikave. Nga viti në vit, eksportet çeke janë rritur me 44% dhe importet nga Shqipëria, me 55%. Petr Vlk, Shefi i Zyrës Ekonomike dhe Tregtare, Ambasada e Republikës Çeke në Shqipëri, thotë në një intervistë për “Monitor” SE turizmi ose bujqësia mund të tërheqin më shumë investime private në të ardhmen, përfshirë dhe ata çekë. Deri tani, nuk ka sipërmarrje të mëdha çeke të pranishme drejtpërdrejt në tregun shqiptar. Por së fundmi, disa investitorë çekë po marrin në konsideratë investimin në agroturizëm, ose në rritjen e agrumeve. Ata janë në kërkim të tokës së përshtatshme. Si do t’i vlerësonit marrëdhëniet mes dy vendeve në aspektin tregtar dhe të investimeve? Marrëdhëniet diplomatike dhe tregtare midis Republikës Çeke dhe Shqipërisë kanë një traditë të gjatë, pasi marrëdhëniet diplomatike u vendosën 100 vite më parë. Në fakt, këtë vit kremtojmë 100-vjetorin. Pavarësisht izolimit të Shqipërisë gjatë regjimit komunist, Republika Çeke qe një partner i rëndësishëm tregtar dhe në gjysmën e dytë të viteve 1980, edhe partneri më i madh tregtar i Shqipërisë. Traktorët çekë Zetor, ose lokomotivat ČKD, të cilat importoheshin në Shqipëri në atë periudhë, janë ende të njohur për qytetarët shqiptarë. [TRANSMETO!!] Shqipëria Polonia transmetim i drejtpërdrejtë 9 sht 2023 — Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 2022 7 shtator 2023 cz. more ▻ Udhëheqësit e. Per Xhejlin cdo mjet ose metode eshte e ... Republika Çeke-Shqipëri, sonte sfida e Kombëtares në Mbrëmjen e sotme, Shqipëria e futbollit do të zbresë në fushë në “Fortuna Arena” pasi në orën 20:45 e pret Çekia, në një takim të vlefshëm për kualifikueset ...


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page